Het plan

Michielverbeek Bergen op Zoom, Theater de Maagd RM9127 IMG 8296 2023 09 10 10.26

Foto: Michiel Verbeek

WTTCK in de sfeer van weleer met de kwaliteit van nu

Het gebouw vormt de entree naar de Nieuwe Vesting. Daarom is gekozen voor een fris, karakteristiek gebouw met een knipoog naar het verleden. Zo fungeren de appartementen als poort naar de stad. Kenmerkend voor het complex zijn de fijne indelingen van de appartementen en de ruime buitenruimtes. Elk appartement beschikt over een parkeerplaats op het buitenterrein. Bovendien hebben alle appartementen een privé (fietsen-) berging op de begane grond. U betreedt het complex via een ruime entree-partij. Alle woningen worden ontsloten vanuit een centrale hal, voorzien van lift.

Het appartementengebouw is gelegen naast de recent gerealiseerde stadsvilla’s in project De Tuinen van Wittouck en vormt het sluitstuk van de omgeving. 

In 1862 richt Felix-Guillaume Wittouck de suikerfabriek op.
In 2025 wordt WTTCK opgericht.

Wittouck View3 HR webp
202404 Wittouck Situatie DEF webp

centraal gelegen in bergen op zoom


knipoog naar het industiële verleden

De positie van het gebouw vraagt om een fris karakteristiek gebouw. Het vormt de markering van de entree naar de “Nieuwe Vesting”. Een markingpoint en poortgebouw als uitnodiging om het gebied te betreden. 

De architectuur heeft een knipoog naar het industriële verleden van de plek en is mede geïnspireerd door het Suikerlaboratorium en de Zeeland. Kenmerkend zijn de industriële uitstraling van het gevelmetselwerk en de grote raamopeningen.

Qua img3

interesse?

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de
hoogte van de ontwikkelingen